-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Hamburgery jsou známé po celém světě. Nejčastěji se připravují z hovězího, vepřového a ty nejméně kvalitní z mletého kuřecího masa. Co třeba vyzkoušet hamburger s rybou? Zapomeňte na Fillet-O-Fish z McDonald’s, tento burger s treskou v pivním těstíčku vás dostane!
Rybí hamburger z tresky je trochu netradiční verze klasického burgeru, avšak není o nic horší než ten z hovězího masa. Nadýchaná a křupavá krusta, která vznikne kolem filetu díky pivnímu těstíčku je neodolatelná. Pokud zkombinujete ty správné ingredience, nemůžete selhat! Rozhodně doporučuji k tomuto burgeru připravit domácí hranolky a pokud chcete jídlo povznést ještě o level výše, tak domácí tatarskou omáčku!
Suroviny na rybí hamburger z tresky:
Ryba:
- olej na smažení
Pivní těstíčko:
- 75 g hladké mouky
Ostatní ingredience:
- tatarka
- plátkový sýr Gouda
- polníček
- citronová šťáva
- 4x hamburgerové housky
Postup přípravy rybího burgeru
- PIVNÍ TĚSTÍČKO: Do mísy dejte hladkou mouku, škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sušený česnek, mletý pepř a vše osolte. K ingrediencím přilijte pivo a metličkou rozmíchejte směs v hladké těsto. Pivní těstíčko musí být tekuté zhruba jako těsto na palačinky, podle potřeby jej tedy zřeďte pivem.
- RYBA: Nejprve filet zbavte drobných kostí, vždy je lepší rybu zkontrolovat. Filet nakrájejte na středně velké kusy. Maso osolte, opepřete a posypte čerstvě nasekaným tymiánem. Pokud nemáte čerstvý, přidejte sušenou verzi.
- SMAŽENÍ: Olej v pánvi rozpalte na střední oheň a okořeněné filety obalte v hladké mouce a poté namočte do pivního těstíčka. Ihned po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova. Z každé strany rybě postačí 2-3 minuty.
- Usmaženou rybu dejte odkapat na mřížku nebo na papírový ubrousek, abyste ji zbavili přebytečného tuku.
- BURGER: Hamburgerovou bulku si rozřízněte a vnitřní část opečte na sucho na pánvi. Obě poloviny po opečení potřete tatarkou a na spodní bulku vyskládejte polníček. Na polníček položte kus smažené ryby, rybu pokapejte citronovou šťávou, položte na ni plátek sýra a přiklopte vrchní polovinou bulky.
- K hotovému burgeru podávejte hranolky s tatarskou omáčkou nebo dipem podle vaší chuti.
Chutnal vám rybí hamburger z čerstvé tresky? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Ryba
Ostatní ingredience
Pivní těstíčko
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews